Meikkikoulu


COSMETICA-NORRIS
 

Opiskelijan INFO

Teitkö päätöksen lähteä opiskelemaan Espanjan lämpöön, hyvä ja onnittelut loistavasta valinnastasi. Kouluun tuloa ei tarvitse jännittää, joten voit rauhassa odotella lähtöpäivää. Koulussamme vallitsee rento ja mukava ilmapiiri. Tänne tullaan oppimaan, joten sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta, vain into oppia uutta.Jos sinulta löytyy meikkisiveltimet, ota ne mukaasi, mutta koululta löytyy siveltimiä ja opiskelun aikana tehdään yhteistilaus. Tälle sivulle on kerätty muutamia asioita, jotka saattavat askarruttaa mieltäsi. Muista, että voit aina olla yhteydessä meihin, jos jokin asia mietityttää.

  • Lentoliput opiskelija varaa itse, kannattaa vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja, hinnat elävät todella paljon ja saattavat vaihdella päivittäin. Pääsääntöisesti aikaisemmin ostetut liput ovat halvempia!
  • Koulu avustaa asunnon hankkimisessa, yleensä kolmen hengen solu-asunto. Jos haluat voit myös itse järjestää asumisesi. Esimerkiksi Rantakylä ja Tupasi ovat luotettavia asunnonvuokraus paikkoja.
  • Muista, että matkavakuutus on hyvä olla olemassa.
  • Eurooppalainen sairaanhoitokortti (KELA-kortti) on suositeltava, jos vaikka joudut käyttämään julkista terveydenhuoltoa. Tästä linkistä lisätietoa.
  • Kännykällä on helppoa käydä netissä, koska Wi-fi löytyy todella monesta kahvilasta, ravintolasta tai baarista, mutta jos et halua rampata Wi-fi paikoissa, voit ottaa espanjalaisen liittymän, jossa on kuukausi maksu tai ostaa prepaid-liittymän. Centro Finlandiasta löytyy MiMobile liike josta saat suomalaista palvelua.
  • Hintataso on Suomea edullisempi ja siksi heräteostoksia saattaa olla vaikea välttää.
  • TV saattaa aluksi järkyttää. Kaikki on dubattua, mutta myös alkuperäiselläkin kielellä ohjelmia tulee ja useimmissa telkkareissa voit asetusten kautta vaihtaa tekstitykseksi englannin tai puhutun kielen alkuperäiseksi.
  • Fuengirolassa, varsinkin Los Bolichesissa, on paljon suomalaisia, sekä paljon suomalaisia yrityksiä, joten tänne on helppo tulla ja tuntea itsensä kotoisaksi.
  • Vapaa-ajalla ei täällä ole tekemisen puutetta, kuntosaleja, crossfit-saleja, ryhmäliikuntatunteja ja vaikka mitä aktiviteetteja löytyy tai voit vain makoilla rannalla. Nähtävää ja hienoja paikkoja löytyy paljon. Paikallisjunalla pääset helposti ja edullisesti eri paikkoihin ja Malagasta pääset jatkamaan muilla junilla. Sofia-opisto tarjoaa paljon kaikkea kivaa tekemistä. Isot ostoskeskukset Plaza Mayor ja MiraMar kannattaa koluta läpi. Mijas, Ronda, Nerja, Malaga, Torremolinos.... Benalmadenassa sijaitsee tivoli ja köysirata, joka kuljettaa ylös vuorille... Gibraltarille ja Marokkoon pääset myös helposti. Caminito Del Rey on myös upea kokemus... Myös patikointireittejä löytyy runsaasti. 
  • Espanjassa on paljon tapahtumia, pääsiäinen on täällä iso juttu. Erilaisia kulkueita ja tapahtumia koko pääsiäisen ajan. Keväällä yksi iso tapahtuma on International Feria, syksyllä Fuengirolan feriat ja espanjalaisethan osaavat juhlimisen taidon. Halloweenina kaduilla näkee paljon sekä aikuisia, että lapsia pukeutuneena. FugeFest on myös järjestetty syksyisin.